De Eliet Vier-seizoenen versnipperaar

De Eliet Vier-seizoenen versnipperaar

Als gedreven tuinliefhebber weet u dat er bij het versnipperen zelden alleen hout moet verwerkt worden. Naast vooral hout in de winter, geeft de herfst veel bladrijk en vochtig materiaal om te verwerken. In de lente krijgt u te maken met de meest uiteenlopende soorten groenafval: van bloesems, hagescheersel, tot alle andere vochtig en volumineus groenafval die voortkomt uit het opruimen van de tuin. Ook in de zomer brengt het vormsnoeien van hagen en dergelijke een veelvoud aan hout en bladrijk afval met zich mee.

Bij de aankoop van een versnipperaar bent u dus op zoek naar een machine die een diversiteit aan groenafval kan verwerken. Daarnaast wilt u ook geen tijd verliezen met het scheiden van takken en bladeren vooraleer u aan de slag kan. Een tweede vereiste is bij gevolg een versnipperaar die alles door één invoertrechter kan verwerken, zonder risico op verstopping.

De Eliet versnipperaars zijn uniek omdat ze werken volgens het gepatenteerde Hakbijlprincipe™. Net zoals een kliefbijl hakken de messen volgens de vezelrichting op het hout in. Het open messensysteem laat toe dat grote volumes klein onregelmatig afval gretig binnen getrokken worden, ook mede doordat de volledige breedte van de machine gebruikt wordt. Dit maakt de ELIET versnipperaars zowat voor alle toepassingen inzetbaar.

Door de integratie van een blaasturbine in het ontwerp van de nieuwe Minor 4S & Major 4S, profiteert de machine van een aanzuigeffect via de invoertrechter. De turbine creëert een soort van vacuümeffect die de snippers in de versnipperkamer binnen zuigt en uit de 270° draaibare blaaspijp blaast. Zelfs als er niet versnipperd wordt, blijft dit turbo-versnippersysteem in werking waardoor verstopping quasi onmogelijk is en de turbine ook constant gereinigd wordt.